Personal Potential

Personal Potential

Ambassadeurschap (zakelijk)

1002

Eigen Banenkiezer ®, 120 profielen / jaar, automatische verzending profielen. Interessant bij > 5 profielen / maand.

abonnement: € 0,00 elke 1  maand
In winkelwagen:0 Afrekenen
InStock
€ 240,00
240,00
Excl. BTW Excl. Verzendkosten
Basisprijs:
Abonneer nu

 

Het licentiehouderschap als ambassadeur is economisch interessant bij een aanvraag van 6 tot 15 competentieprofielen per maand.

 

Wilt u slechts af en toe een profielrapport van een kandidaat aanvragen? Dan kunt u losse profielrapporten bestellen op deze pagina.

 

De investering in één maand licentiehouderschap als Ambassadeur dient als:

  • Vergoeding voor een periode van één maand waarin u de competenties van max. tien (10) kandidaten in kaart brengt.

  • Aanbetaling voor het licentiehouderschap dat per halfjaar of per jaar wordt voldaan voor een gereduceerd tarief. Na verstrijken van één maand voldoet u het restbedrag om de licentie te continueren.

  • Na ontvangst van uw betaling wordt uw eigen Banenkiezer ® binnen 72 uur geactiveerd, waarna uw kandidaten in de huisstijl van uw bureau de vragenlijst kunnen invullen en de profile manager automatisch de competentieprofielen op het aangegeven email adres ontvangt.

  • Extra profiel (buiten de bundel van 10/maand of 120/jaar): € 20 ex. BTW.

 

Testimonial licentiehouder Centerpoint (sinds 2005):  

"De combinatie van de Competentie Detector en de Functie Indicator is een krachtig instrument. Via het competentieprofiel van de kandidaat en, zoals wij het noemen, het "ideale kandidaatprofiel" dat door de opdrachtgever wordt opgesteld, worden "zachte" functie-eisen op een goede en werkbare wijze helder in beeld gebracht.

 

Binnen enkele minuten kan ik, als het ware in één oogopslag, vaststellen of voorgeselecteerde kandidaten zich thuis gaan voelen in hun mogelijk nieuwe werkomgeving. De Functie Indicator is de spiegel van de Competentie Detector en is bedoeld voor HR managers die hun "ideale kandidaatprofiel" willen samenstellen door het invullen van de vragenlijst van 36 meerkeuze vragen.

 

Ik kan het inzetten van deze extra selectietools van harte aanbevelen nu we er al weer 9 jaar dagelijks gebruik van maken. Het aantrekken van een nieuwe medewerker is een forse investering. Daarom is het van het grootste belang om uiterste zorgvuldigheid te betrachten om afbreukrisico's zo klein mogelijk te maken. Personal Potential is in de afgelopen jaren bovendien een juiste partner geweest. Met name bij de verdere perfectionering van de Functie Indicator. Voor nadere informatie over de voordelen en eventuele inzet van beide tools verwijs ik dan ook graag naar Personal Potential."

 

Dick van Houten, Directeur Centerpoint, W&S bureau gespecialiseerd in de Civiele Techniek en Bouw met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

 

Bron: http://www.licentiehouderschap.nl